Najmlađa poslovna jedinica naše kompanije – Tehnologija obrade počela je sa radom 2018. godine. Savremeni CNC obradni centri sa pratećim programabilnim mašinama nove generacije čine osnov delatnosti koja je nastala anticipiranjem potreba i izlaskom u susret najrazličitijim zahtevima klijenata. Preradom visoko kvalitetnih ploča iz naše poslovne jedinice POLYPLATE dobijaju se proizvodi koji su u svakom pogledu prevazišli kvalitet koji se do sada nudio našem tržištu.

Od proizvoda izdvajamo:

  • Ploče za filter prese – različitih dimenzija i detalja
  • Rotacioni delovi – sa različitim navojima, remenice, spojnice, čepovi…
  • Proizvodi od pločastog materijala – držači, klizači, vođice, ručice…
  • Proizvodi i posude dobivene zavarivanjem plastičnih ploča
  • Proizvodi prema zahtevima i crtežima kupaca.

Kao strateški najvažniji proizvod izdvajamo filter ploče za filter prese koje su u kompletnom asortimanu namenjene inostranom tržištu. Superiorna tehnologija kojom se proizvode, u svakom pogledu prevazilazi kvalitet koji se sada nudi na tržištu. Presovani polipropilen kao sirovina za ploču, obrada na CNC mašini i na kraju površinska termička obrada čine ploču daleko kvalitetnijom od konkurentskih. Izrađuju se u više dimenzija 250; 400; 470; 500; 630; 800; 1000; i 1200 mm. Debljine filter ploča mogu biti standardne 40 ili 60 mm a mogu se raditi i prema zahtevu kupca. Filter ploče su komorne filter ploče , otvorenog i zatvorenog tipa. Ugrađuju se u prese različitih svetskih proizvođača, čineći asortiman veoma velikim a mogućnosti neograničene. Završna kontrola se radi pojedinačno na svakom komadu.

Za nove kupce možemo izraditi model na osnovu njihovog uzorka ili crteža, pa čak i skica koje na kraju naš inženjer usavršava i dorađuje shodno zahtevima kupca.

MATERIJALI I TEHNOLOGIJA

Ploče za filter prese se izrađuju obradom iz matične ploče koja se dobija presovanjem homopolimera polipropilena. Takva ploča ima mnogo bolje mehaničke osobine od ploča koje se izrađuju drugim tehnologijama, veću žilavost, čvrstoću, obradivost. Reljef na pločama sa dobija obradom na CNC mašini sa 3 ose upravljanja. Za završnu obradu i dobijanje idealne glatkoće površine ploča se termički tretira čime se i najmanje oštre ivice anuliraju.

Ploče možemo izrađivati i od HDPE i UHMPE ali i od sirovina prema zahtevu klijenta

OSTALI PROIZVODI

Naravno da se uz filter ploče proizvode i ostali prateći proizvodi za ploče i prese kao što su ručice, vođice, različiti plastični o-ringovi, pomoćni alati i pribor kao i svi proizvodi po zahtevu i tehničkom crtežu kupca.

INŽENJERING I PODRŠKA

BWC Group u okviru Tehnologije obrade nudi svojim kupcima i usluge inženjeringa. U mogućnosti smo da svojim iskustvom i stručnim znanjem ponudimo pomoć kupcima u rešavanju njihovih potreba za odgovarajućim delovima i sklopovima. Od idejnog rešenja do realizacije, naš tim inženjera i tehničara je kupcima na raspolaganju.